Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna decembrie

În fiecare an, începutul lunii decembrie este marcat de intrarea în luna sărbătorilor de iarnă, luna în care sărbătorim Crăciunul, luna la sfârșitul căreia facem pasul spre Anul Nou. Revista "Lumina creștinului" își încheie, în 2006, cel de-al XVII-lea an din noua serie, pregătindu-se, prin ediția din decembrie, cu numărul 12 (204), să intre în Anul Nou 2007, care, pentru această publicație, va fi cel de-al XVIII-lea al seriei noi.

Coperta acestui număr de decembrie ne încântă cu o nouă reprezentare grafică a momentului minunat al nașterii pruncului Isus în ieslea cea săracă.

Deschizând revista, privirea ne este atrasă de culoarea verde care predomină în designul acestei luni, o anticipare a verdelui brazilor care încununează Crăciunul și sărbătorile de iarnă.

Pagina 2 ne adresează îndemnul: "Bucurați-vă întotdeauna", alături de mesajul terezian care ne propune o "Încredere nețărmurită".

Episcopul Petru Gherghel, adresează, în paginile 3 și 4, o scrisoare pastorală tuturor credincioșilor din Dieceza de Iași pe care îi păstorește, titlul scrisorii fiind "Anul pastoral 2006-2007.

Rubrica "Actualitatea" care cuprinde paginile 5-10, cu mai multe articole. În primul dintre ele putem citi, sub titlul "Cum intrăm în Europa?", despre preocuparea episcopilor catolici cu referire la starea actuală din România, la finalul discuțiilor din cadrul întâlnirii Conferinței Episcopale Române din 25-26 septembrie. Tot sub această rubrică mai putem găsi articolele "Reuniunea Sinodului BRU", apoi o pagină dedicată vizitei papei Benedict al XVI-lea în Turcia, un interviu cu arhiep. John P. Foley, președintele Consiliului Pontifical pentru Comunicații Sociale, un articol despre românii catolici din Londra, precum și o coloană despre activitatea Caritas la nivel internațional în domeniul migrației și despre recunoașterea meritelor acestei instituții, pe plan național, prin acordarea unor premii speciale.

La rubrica "Istorie", citim în pagina 11 despre Jubileul Seminarului diecezan din Iași, aflat la 50 de ani de la redeschidere și la 120 de ani de al înființare.

Pagina 12, prin rubrica "Mesajul sfinților", ne prezintă "Un nou pas spre canonizare" prin închiderea procesului informativ diecezan asupra vieții, virtuților, faimei de sfințenie și martiriului celei care a fost Veronica Antal.

În pagina 13 putem citi un articol intitulat "Anul Bibliei în lumina constituției dogmatice Dei Verbum, cu prezentarea întâlnirii Consiliului Prezbiteral din 8 noiembrie de la Iași.

Pagina 14, "Pentru familii", propune articolul "Fetelor, curaj!".

Copiilor, ca de obicei, le sunt oferite paginile 15-16, în care continuă povestea "Goana după aur" și rubrica "Așa răspund copiii".

Scrisoarea de Crăciun semnată de episcopul Petru Gherghel, poate fi citită în paginile 17-19. Paginile 19-20 cuprind un articol și mai multe poezii dedicate Nașterii Mântuitorului.

În paginile 21-23 găsim o selecție din știrile mai importante din viața Diecezei de Iași și a Bisericii Catolice în general.

"Curierul juridic" din pagina 24, "Poșta redacției" din pagina 25, o selecție din "Noutăți editoriale", din pagina 26 și rebusul din pagina 27 marchează sfârșitul acestui număr al revistei "Lumina creștinului".

Coperta finală cuprinde, ca de obicei, un montaj foto cu evenimente din viața diecezei care au avut loc în octombrie-noiembrie.

Majoritatea articolelor din revistă pot fi citite și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Lectură plăcută!

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat