Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Timișoara: Mass-media în slujba unei noi evanghelizări

Redacția revistei "Vita Catholica Banatus" în colaborare cu Episcopia Romano-Catolică de Timișoara a organizat, în perioada 13-15 octombrie 2006, la Timișoara, un workshop cu tema "Mass-media în slujba unei noi evanghelizări".

Întâlnirea s-a desfășurat în Timișoara, la casa "Marienheim", o casă de reculegere a Diecezei de Timișoara.

Au participat, pe lângă membrii și colaboratorii redacției "Vita Catholica Banatus", reprezentanți de la celelalte realități mass-media din Dieceza de Timișoara (birou de presă, sit și publicație de tineret, publicația Caritasului diecezan), precum și invitați: sr. Francesca (Surorile Pauline), pr. Cornel Cadar (Iași), Anca Berlogea (președinta SIGNIS-România).

Deschiderea a avut loc vineri seara, 13 octombrie, cu o prezentare a fericitului Giacomo Alberione, fondatorul Familiei Pauline, susținută de sr. Francesca Pratillo. Mons. Böcskei László, vicar general al Diecezei de Timișoara, i-a încurajat pe operatorii media din dieceză. Sâmbătă dimineața, 14 octombrie, sr. Francesca a prezentat o prelegere despre era comunicării deschisă o dată cu apariția mijloacelor de comunicare și omul nou care s-a născut în cultura globală. Pr. Cornel Cadar, directorul Editurii "Presa Bună" aparținând de Dieceza de Iași, a completat prezentarea sa cu chestiuni practice legate de redactarea știrilor și de prezentarea grafică a unei publicații.

Anca Berlogea, președinta SIGNIS (Asociația Catolică Mondială pentru Comunicare) România, a vorbit despre Festivalul "Privind Copiii", cel mai recent proiect SIGNIS, realizat sub egida UNICEF, și dedicat celor care lucrează în domeniul protecției copilului, precum și oamenilor din media. Programul de după-amiază a însemnat prezentarea realităților din mass-media diecezană. La acest moment a fost prezent și Claudiu Arieșan, realizatorul emisiunii "Dialoguri spirituale" difuzată pe TVR2. Seara s-a încheiat cu vizionarea unui documentar care a prezentat imagini de la cele două mari evenimente care au atras atenția întregii lumi: moartea papei Ioan Paul al II-lea și alegerea noului suveran pontif în persoana cardinalului Joseph Ratzinger.

Întâlnirea s-a încheiat duminică, 15 octombrie, cu Liturghia celebrată de părintele secretar și concluziile exprimate de fiecare.

Scopul workshopului a fost de a prezenta mijloacele de comunicare ca un "colaborator" în pastorație așa cum, de fapt, reiese și din documentele magisteriului Bisericii Catolice.


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat