Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ștefan cel Mare: Campusuri pentru copii

La fel ca în fiecare an, și anul acesta copiii din comunitatea Ștefan cel Mare, jud. Bacău, au participat la două campusuri: la Pralea și Ștefan cel Mare.

Primul a fost organizat la Pralea, în perioada 1-9 august 2006, de către Centrul Diecezan Caritas Iași, unde au fost invitați și 11 tineri de naționalitate franceză, iar din Parohia Ștefan cel Mare au participat 10 copii.

La campusul de la Pralea, cu tema "Copiii - cetățeni ai lumii", fiecare dintre parohiile participante a evidențiat cultura și tradițiile popoarelor lumii: italieni, africani, spanioli, indieni, turci etc. Copiii din Ștefan cel Mare au reprezentat poporul mayașilor.

"Lăsați pe copii să vină la mine" a fost motoul celui de-al doilea campus, la care au participat aproape toți copiii comunității, aproximativ 50, organizat în localitatea Ștefan cel Mare, în perioada 21-23 august 2006, de către Surorile lui Isus Răscumpărătorul împreună cu trei tineri italieni, printre care și un seminarist, alături de care au fost și tineri animatori din Ștefan cel Mare.

Copiii au avut parte de formare spirituală, socială, au învățat cântece, dansuri și jocuri italiene, au realizat machete inspirate din natură, au animat sfintele Liturghii și, în cele din urmă, au primit premii.

Părintele paroh Iosif Gîrleanu a sprijinit material și spiritual buna desfășurare a acestor campusuri.

Copiii și tinerii din Ștefan cel Mare

* * *

Impresii

"Copiii - cetățeni ai lumii" a fost motoul pentru Ziua Copiilor din campusul ce s-a desfășurat la Pralea în perioada 1-9 august, organizat de Centrul Diecezan Caritas Iași.

În numele tuturor copiilor din comunitatea Ștefan cel Mare, județul Bacău, vă asigurăm că a fost cel mai frumos campus și vă garantăm că și la anul vă vom însoți.

Ca dovadă că am învățat foarte multe lucruri la Pralea, noi, cei 10 copii care am participat împreună cu doi animatori, am ajutat și noi la desfășurarea unui nou campus, chiar aici, în comunitatea noastră Ștefan cel Mare, pentru a împărți și celorlalți copii din bucuriile și momentele frumoase petrecute la Pralea.

Acest campus de la Ștefan cel Mare s-a desfășurat în perioada 21-23 august, participând un număr de aproximativ 60 de copii, iar motoul a fost "Lăsați pe copii să vină la mine!".

Pentru ca acest campus să fie o reușită, Surorile lui Isus Răscumpărătorul, însoțite de trei tineri italieni (un seminarist și doi profesori de religie) nu au ezitat să ne înveselească și să ne învețe multe dansuri, jocuri, cântece, dar ne-au ținut și minunate cateheze, momente de rugăciune și meditații care deveneau din ce în ce mai interesante și mai pătrunzătoare.

Ca aceste zile să rămână întipărite în mințile și în inimile noastre, razele de soare se uneau cu stropii de ploaie. Nu putem uita minunatul foc de tabără. În jurul acestui foc am organizat și un mic spectacol pe care noi, copiii, l-am oferit părinților.

Menționăm sprijinul, îndemnul, credința și bunătatea cu care ne-a susținut părintele paroh Iosif Gîrleanu.

Copiii din comunitatea Ștefan cel Mare


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat