Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciuboțeni: Întâlnire națională a tinerilor din AC

În cadrul Întâlnirii Naționale a Tinerilor Catolici, care a avut loc la Șumuleu Ciuc în perioada 23-27 august 2006, a fost organizată, în biserica romano-catolică din Ciuboțeni, în ziua de 25 august 2006, prima Întâlnire Națională a Tinerilor din Acțiunea Catolică, cu tema "Acțiunea Catolică - prezență vie în Biserică" și motoul "După roadele lor îi veți cunoaște". Activitatea a fost organizată de secretariatul Acțiunii Catolice din România (ACRO) și a reunit tineri, membri ai acestei asociații de rit latin și bizantin din AC Iași, Asociația Tineretului Român Unit (ASTRU) Cluj, ASTRU Oradea și ASTRU Blaj. Invitații de onoare ai întâlnirii au fost PS Virgil Bercea și PS Florentin Crihălmeanu.

Întâlnirea s-a deschis cu o rugăciune, după care a urmat un moment formativ susținut de pr. Felix Roca, asistent spiritual ACRO. Au fost accentuate cele patru note specifice Acțiunii Catolice: eclezialitate, organicitate, laicitate și colaborarea cu ierarhia.

A urmat după aceea prezentarea fiecărei asociații, membră ACRO. Astfel, prin rugăciune, imagine și cântec s-a luat contact cu realitatea locală, prezentă în fiecare asociație.

Mihaela Ciobanu, fosta președintă a Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași, împreună cu Iulia Iova, membră ASTRU Oradea, au oferit mărturii referitoare la impactul pe care această asociație l-a avut și îl mai are încă în viața fiecăreia. "Acțiunea Catolică m-a ajutat să cresc în credință, m-a învățat că trebuie «să merg împreună cu ceilalți». Aici am învățat ce înseamnă prietenia, am descoperit adevăratele valori și am simțit cum viața mea prinde contur. Pot spune că Acțiunea Catolică este o școală a vieții, este un stil de viață..." - sunt doar câteva din cuvintele exprimate de Mihaela.

Cei prezenți au experimentat în final cum Acțiunea Catolică seamănă cu un copac înflorit, aflat în plin rod. Crengile acestui copac sunt asociațiile, roadele suntem noi, iar seva ne-o tragem cu toții din Biserică, sacramente, rugăciune și Magisteriu.

"Duc in altum, Acțiune Catolică! Ai curajul viitorului!" - sunt cuvintele papei Ioan Paul al II-lea, care a susținut și a încurajat continuu asociația noastră.

Anca Lucaci


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat