Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Din acțiunile Asociației "Familia și viața"

Asociația "Familia și Viața" a desfășurat în lunile iunie și iulie 2006 întâlniri cu logodnicii (tinerii care se pregătesc pentru căsătorie) pe teme specifice. Aceste întâlniri au avut loc atât la sediul asociației, cât și în parohiile diecezei în care membrii asociației au fost invitați.

La invitația pr. decan Isidor Dâscă, o primă întâlnire a avut loc la 14 iunie la Bacău, în Parohia "Sf. Nicolae", la care au participat 17 perechi de logodnici, fiind prezente și două familii.

La 25 iunie, tot la Bacău, a avut loc o activitate la care au participat aproximativ 20 de perechi de logodnici.

La invitația preoților din Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Luizi Călugăra, la 26 iulie, a avut loc o întâlnire cu zece perechi de logodnicii și o familie din această comunitate.

La 2 august, la invitația părintelui Mihăiță Blaj, Asociația "Familia și Viața" a susținut o întâlnire catehetică pentru logodnici, în parohia din Săbăoani. Au participat șase perechi de logodnici și o familie din comunitate care a dat mărturie despre avantajele metodelor naturale în cadrul vieții conjugale.

La sediul asociației, în zilele de marți și vineri, și nu numai, au fost prezenți logodnici din parohiile din Roman, Tămășeni, Adjudeni, Pildești, Săbăoani, în număr de aproximativ 40 de perechi.

În cadrul acestor întâlniri, subiectele puse în discuție au vizat aspecte legate de valoarea vieții și a sexualității umane, paternitate și maternitate responsabilă, semnificația actului conjugal, reglementarea creștină a nașterilor, avantajele metodelor naturale, cu accent pe Metoda Ovulației Billings. De asemenea, s-a atins și subiectul contracepției cu efectele ei devastatoare în plan fizic, psihic și moral, ce lezează demnitatea persoanei umane.

Aceste întâlniri se doresc a fi momente de reflecție, de sensibilizare a viitorilor părinți - colaboratori ai lui Dumnezeu în planul creației - în ceea ce privește măreția darului fertilității și totodată responsabilitatea pe care o au în folosirea acestui dar.

Activitățile continuă și în lunile următoare, după programul stabilit. Pentru mai multe detalii accesați situl: www.familiasiviata.ro.

Maria Gherghel și Iuliana Petruț


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat