Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Inaugurarea unui centru pentru copiii defavorizați

Căldura moleșitoare, bucurie, mulțumirea, costumele naționale, florile, oaspeții și o mare mulțime de credincioși au fost câteva din cele ce au caracterizat, în ziua de 19 august, la Faraoani, binecuvântarea și inaugurarea Casei "Meuli", centru de primire și de educare pentru copiii defavorizați.

Construirea Casei "Meuli" a fost finanțată de către Asociația "Mercatino di Solidarietà" din Parohia "Sf. Cruce", Bassano del Grappa (Italia), sub călăuzirea directă a părintelui paroh al acestei comunități, Don Paulo Traverso. Misiunea educativă din acest centru de primire pentru copiii defavorizați a fost încredințată Surorilor de Caritate "Maria Bambina", din Faraoani. Această casă construită pentru copii aflați în dificultate, poartă numele de Casa "Meuli", de la numele cu care o alinta mama pe fondatoarea acestei congregații, sfânta Bartolomea Meuli.

Sărbătoarea a început de la ora 10.30, când au fost primiți cei trei episcopi, așa cum se obișnuiește la Faraoani, cu cai, ștergare, covoare, flori și tradiționala pâine și sare. După puțin timp, la ora 11.00, sărbătoarea a continuat cu sfânta Liturghie, care a fost prezidată de PS Petru Gherghel, alături de care au fost prezenți PS Cesare Nosiglia, episcop de Vicenza (dieceză din care face parte Parohia "Sf. Cruce" din Bassano del Grappa) și PS Jacques Perrier, episcop de Tarbes și Lourdes.

PS Petru Gherghel, meditând evanghelia zilei, a subliniat importanța ocrotirii copiilor, care sunt viitorul societății și al Bisericii. PS Cesare Nosiglia a lăudat spiritul de caritate creștină manifestat de către toți cei care s-au îngrijit de realizarea Casei "Meuli". PS Jacques Perrier a mărturisit că fost deosebit de impresionat de atmosfera de sărbătoare și a îndemnat pe cei prezenți să se inspire din modelul de sfințenie și caritate al sfintei Fecioare Maria.

Sărbătoarea a fost pregătită cu mult elan și bunăvoință, sub îndrumarea pr. paroh Anton Câtea și a Surorilor "Maria Bambina", de copiii din parohie, de tinerii și adulții din Acțiunea Catolică. Ei au fost cei care au curățat și împodobit satul, au pregătit cântecele la sfânta Liturghie, au citit lecturile și rugăciunea credincioșilor și a pregătit ofertoriul.

La încheierea sfintei Liturghii pr. Paolo Traverso, parohul comunității din Bassano del Grappa și pr. Anton Câtea, parohul comunității din Faraoani, au mulțumit tuturor persoanelor care au promovat și au realizat acest proiect.

După sfânta Liturghie, mergând în procesiune, a urmat ritualul de sfințire și ceremonia de binecuvântare și inaugurare a Casei "Meuli", la care au participat toți cei prezenți la sfânta Liturghie. După ce PS Petru Gherghel a sfințit fiecare cameră a impunătoarei clădiri, împreună cu ceilalți doi episcopi, au binecuvântat pe toți cei prezenți la sărbătoare.

Sărbătoarea a avut și o notă culturală artistică, specifică zonei, imediat după binecuvântarea casei urmând un scurt spectacol care a cuprins un salut din partea copiilor și tinerilor din Faraoani, dansuri și cântece populare și oferirea de daruri tradiționale oaspeților veniți din Italia.

Pr. Adrian Chili

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 august: Faraoani: Inaugurarea unui centru pentru copiii defavorizați.


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat