Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Arini: Campus pentru tineri și copii

În Parohia Arini, jud. Bacău, s-a desfășurat un campus pentru tineri și copii în perioada 6-13 august. Campusul a fost un timp de bucurie și de sărbătoare pentru cei 250 de copii cărora li s-au alăturat surorile din Congregatio Jesu (Popești-Leoredeni).

Tema din această vară a fost: "Să-l cunoaștem pe Dumnezeu prin aventurile lui Pinocchio", o poveste pentru toate vârstele. În fiecare dimineață surorile s-au transformat în adevărați actori și au dramatizat câte un capitol din poveste scoțând în evidență anumite aspecte și teme, cum ar fi: ascultarea de părinți, prietenia, adevărul, libertatea, minciuna..., care urmau să fie dezvoltate apoi cu fiecare clasă de copii la școală prin momente de reflecție, prin cântece și jocuri, prin desen și alte activități practice. De mare ajutor a fost prezența și implicarea lui Cazimir (seminarist din Arini) care a încercat să se identifice în mod admirabil cu Pinocchio în prezentarea poveștii. Copiii au fost foarte receptivi și dornici să învețe lucruri noi și importante pentru viața lor.

Am apreciat în mod deosebit colaborarea, deschiderea și generozitatea părintelui paroh Petru Beța care, ca un tată adevărat, ne-a pus la dispoziție întreaga casă parohială și care s-a străduit ca totul să se desfășoare în mod frumos și armonios.

Sfânta Liturghie a fost mereu foarte participată și a încoronat fiecare zi de muncă. Prin simplitatea, bucuria și spontaneitatea lor, copiii și tinerii ne-au dăruit mult, de aceea, dorim să-i aducem laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul acestei experiențe.

Sr. Patricia și surorile din CJ

* * *

Impresii

  • "În această săptămână am învățat multe lucruri despre Dumnezeu și despre Biserică, să ascult de părinții mei, să fiu o prietenă adevărată". (Gabriela C.)
  • "Mi-a plăcut cel mai tare explicația despre sfânta Liturghie. Până acum nu am știut că Isus există cu adevărat chiar dacă nu-l vedem". (Claudia G.)
  • "Din această săptămână am rămas cu multe învățături, precum: să ascult doar de prietenii adevărați, să-i ascult pe părinți, să nu fac la fel ca Pinocchio, să fiu atent la Liturghie, să fiu bun cu alții și să lucrez în grup". (Cosmin G.)
  • "Mi-a plăcut cel mai mult explicația sorei A. cu privire la adevărata prietenie, de asemenea mi-au plăcut cântecele și jocurile. Campusurile ne sunt de folos deoarece, cu ajutorul surorilor, ne dăm seama de lucrurile care se întâmplă în viața de zi cu zi, de faptul că degeaba încercăm să fim mai mari decât ceilalți, deoarece în fața lui Dumnezeu toți suntem egali și că el ne iubește pe toți la fel. Am învățat să apreciem școala și să ne asumăm responsabilitățile căci prin aceasta devenim plăcuți lui Dumnezeu". (Camelia B.)
  • "La acest campus am învățat să nu mă mai bat, să nu vorbesc murdar și să nu fiu rău". (Tiberiu)
  • "Am învățat de la Pinocchio că trebuie să merg la școală și să am o meserie". (Marian)

  •  

    lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat