Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Revista "Lumina creștinului" la număr aniversar

Lansată în ianuarie 1913, revista a cunoscut mai multe etape. A apărut cu regularitate, mai puțin în timpul Primului Război Mondial (1916-1919), sporadic după anul 1944 și a fost redusă la tăcere în perioada 1948-1990. Au trecut aproape 16 ani de când s-a reluat publicarea revistei "Lumina creștinului". Ediția din luna august 2006 (anul XVII, nr. 8) marchează atingerea numărului 200.

Articolul "La numărul 200..." aflat la pagina 3 aduce mulțumire tuturor celor care au colaborat, susținut și au făcut ca revista "Lumina creștinului" să vadă lumina tiparului la numărul 200.

Prezent la Cea de-a V-a Întâlnire Mondială a Familiilor de la Valencia, PS Petru Gherghel a afirmat: "Distrugerea familiei înseamnă distrugerea structurii fundamentale a societății... Fără familie nu poate exista viitor nici speranță de viață; nu poate fi constituită societatea... Familia, leagănul vieții și al societății este amenințată". Paginile 4 și 5 descriu șirul evenimentelor de la Valencia, iar la pagina 14 puteți citi impresiile familiilor care au participat la această întâlnire.

Paginile 6, 7 și 8 pun la dispoziția cititorilor informații despre sfințirile de preoți care au avut loc la Iași și Roman. Gândurile preoților nou sfințiți se găsesc la pagina 17 a revistei.

PS Aurel Percă, în perioada 12-20 iunie, a fost în vizită pastorală în Coasta de Fildeș. Pagina 9 oferă mai multe detalii despre această vizită.

În afară de binecunoscutele rubrici: "Figuri ilustre", "Mesajul sfinților", "Anul Sfintei Scripturi", "Misiuni", "Curier juridic", "Poșta redacției", "Rebus" mai puteți citi: "Românii catolici din Grecia", "Pelerinajul tinerilor continuă! Acum, spre Cacica".

Lectură plăcută!

Geanina Oancă


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat