Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Paidea": Trei cărți despre sfântul Toma, despre iubire și despre fericiri

În colaborare cu Editura "Paideia", membrii Comunității "Sfântul Ioan" din București au reeditat trei cărți semnate de părintele Marie-Dominique Philippe. Cărțile pot fi procurate direct de la mănăstirea comunității, de la editură (office@paidea.ro) sau din librăriile creștine din țară.

*

Sfântul Toma, învățător, mărturisitor al lui Cristos

Orice creștin este chemat să dea mărturie despre adevăr, iar această mărturie se realizează pentru fiecare după chemarea sa: unii mărturisesc printr-o lucrare apostolică, alții prin vestirea evangheliei, alții prin învățătura lor. Printre aceștia din urmă, sfântul Toma d'Aquino ocupă un loc de cinste. Întreaga sa viață a fost consacrată căutării adevărului, într-un mod deosebit de stăruitor.

În aceste pagini atât de dense, părintele Marie-Dominique Philippe ne oferă un portret al sfântului plecând de la întâmplări din viața acestuia, ne prezintă principalele axe ale lucrării sale teologice, scoate în lumină ordinea și metoda acestei gândiri și ne arată legătura ei profundă cu viața de credință a călugărului dominican.

Sfântul Toma de Aquino rămâne un om de actualitate, prin felul în care și-a trăit credința în Cristos și prin învățătura sa, un om care a știut să descopere și să trăiască sfințenia inteligenței.

Părintele Marie-Dominique Philippe ne oferă în această carte o sinteză magistrală și, în același timp, o inițiere luminoasă în gândirea sfântului Toma.

*

În inima iubirii - Convorbiri despre iubire, căsătorie și familie

Care este planul lui Dumnezeu asupra cuplului? Care sunt diferențele esențiale dintre bărbat și femeie? Care este vocația fiecăruia?

Care este sensul monogamiei? De ce să-i botezăm pe copii de mici? De ce interzice Biserica folosirea pilulei contraceptive sau recăsătorirea celor divorțați?

Ce este iubirea? Putem iubi pe cineva care nu ne iubește? Putem fi destul de maturi la douăzeci sau douăzeci și cinci de ani pentru a face o alegere definitivă de viață? Putem oare depăși instinctul sexual, fără a-l suprima?

De ce există atâtea cupluri distruse, atâtea familii dezbinate? Cum de am ajuns aici? De ce există atâta suferință în lume?

Iată câteva din cele aproape o sută cincizeci de întrebări pe i care le-am pus părintelui Philippe despre iubire și despre viața sexuală, despre căsătorie, despre familie și educație. Sunt întrebări pe care ni le-am pus deseori și pe care și le pun atâția alții, tineri care sunt în căutare sau care l-au descoperit pe Cristos și Biserica! Am vrut să punem aceste întrebări unui teolog care să fie înainte de toate un om de rugăciune, dar și un om al lui Dumnezeu care să ne poată răspunde la aceste întrebări la nivel uman.

Cum să-i mulțumim părintelui Philippe pentru convorbirile care au permis realizarea acestei cărți ? Fie ca răspunsurile sale, mereu atât de precise, clare și pline de milostivire, să fie izvor de lumină pentru toți cei care vor citi aceste pagini, așa cum au fost și pentru noi.

*

"Foc am venit să arunc pe pământ" (Lc 12,49) - Convorbiri despre fericiri

Cine este Dumnezeu? Vechiul Testament, Evangheliile, Biserica, scandalul crucii, dezbinarea creștinilor, răul, suferința, moartea, solidaritatea, iubirea omenească, politica, războiul... mesajul lui Cristos și speranța în marile încercări ale timpului nostru.

Toate aceste întrebări și multe altele au fost abordate prin prisma fericirilor, care ne ajută să înțelegem profund lucrarea harului creștin și transformarea care se săvârșește în noi.

Cuvântul lui Dumnezeu este cremene, spun Părinții Bisericii, și când două cuvinte ale lui Dumnezeu se ating unul de celălalt, se iscă focul.

Părintele Philippe a alăturat cele șapte prezențe ale lui Cristos și fericirile. A aprins un mare foc care ne încălzește inima și ne luminează inteligența.

*

Comunitatea Sfântul Ioan
Str. Jiului 37, sector 1, 013211-București
Tel./fax: 021/6685919
E-mail: bucuresti@stjean.com

* * *

  • Sfântul Toma, învățător, mărturisitor al lui Cristos
    Marie-Dominique Philippe, Ed. Paidea, 80 p., 3,8 RON

  • În inima iubirii - Convorbiri despre iubire, căsătorie și familie
    Marie-Dominique Philippe, Ed. Paidea, 332 p., 15 RON

  • "Foc am venit să arunc pe pământ" (Lc 12,49) - Convorbiri despre fericiri
    Marie-Dominique Philippe, Ed. Paidea, 222 p., 15 RON


 

lecturi: 72.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat