Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna mai

A apărut "Lumina creștinului" pe luna mai, anul XVII, nr. 5 (197).

Luna mai, apogeul primăverii, îndreaptă sufletele creștinilor spre aceea pe care Dumnezeu, în înțelepciunea și iubirea sa fără margini, a voit să fie toată frumoasă, mama cuvântului întrupat, exemplu și model de mamă pentru toate familiile creștine.

Două mărturii a unor familii care au urmat exemplul familiei sfinte din Nazaret se găsesc la paginile 14 și 18 ale revistei.

Revista se deschide cu scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel aflată la paginile 3-4 intitulată "Cultul Maicii Domnului".

Dieceza de Iași pregătește un pelerinaj diecezan la Lourdes pentru perioada 4-15 septembrie, cu participarea în zilele de 8-10 septembrie la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului la Lourdes. Pagina 5 pune la dispoziția celor interesați toate informațiile necesare cu privire la acest pelerinaj.

Andrea Monda, profesor de religie, jurnalist, autor de cărți și colaborator al Consiliului Pontifical pentru Cultură răspunde la întrebarea "Care este impactul cultural al papei Ratzinger asupra lumii?" Interviul cu Andrea Monda se găsește la pagina 6.

La Editura "Presa Bună" a apărut "Compendiul Catehismului Bisericii Catolice" prezentat oficial la 28 iulie 2005 la Vatican. Pagina 7 aduce un rezumat făcut cărții.

"A umplut pe mulți de bucurie" sfânta Liturghie duminicală transmisă la Radio Iași. Pagina 8 redă impresiile unei tinere din Săbăoani cu privire la transmisiunile radio din catedrala "Adormirea Maicii Domnului".

PS Aurel Percă însoțit de pr. Lucian Păuleț au vizitat Irlanda cu ocazia sărbătorilor pascale și au celebrat în biserica "Our Lady of Lourdes" din Dublin. Despre acest eveniment puteți citi la pagina 9 a revistei.

Prelatul Albert Holenstein, care de mai bine de un an de zile se află la Săbăoani, și-a sărbătorit jubileul celor 60 de ani de preoție vineri, 7 aprilie. O scurtă biografie a prelatului se găsește la pagina 10 sub titlul "Jubileul de diamant".

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din 2006 va fi la Șumuleu Ciuc. Pagina 19 oferă tuturor celor interesați programul întâlnirii.

La rubrica "Misiuni" aflată la pagina 20 redăm gândurile Mihaelei Gherghelucă, misionară în Togo (Africa).

În afară de bine cunoscutele rubrici "Mesajul sfinților", "Povestioară morală", "Știri", "În apărarea sănătății", "Poșta redacției", "Noutăți editoriale" și "Rebus" mai puteți citi: "Înviere sau Întrupare", "Pe malul râului străin".

Majoritatea articolelor din revistă pot fi citite și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Lectură plăcută!

Geanina Oancă


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat