Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna februarie

A apărut "Lumina creștinului" pe luna februarie, anul VII, nr. 2 (194). Pe copertă se află pictura lui Giuseppe Carta, înfățișându-l pe evanghelistul Marcu, pictură care se găsește în catedrala "Adormirea Maicii Domnului".

Motoul revistei este "Unde doi sau trei se adună în numele meu, sunt și eu prezent în mijlocul lor", moto care a fost la baza rugăciunilor pentru unitatea creștinilor. Cum s-a desfășurat săptămâna de rugăciune la Vatican și în Dieceza de Iași puteți citi mai în detaliu la pagina 6.

Deus caritas est, așa se intitulează prima enciclică a papei Benedict care va apărea în curând în traducere română la Editura "Presa Bună". O scurtă prezentare a acestei enciclice puteți citi la pagina 3.

Gărzile elvețiene au aniversat 500 de ani în slujba pontifului suprem. Pentru acest ceas aniversar au fost planificate mai multe evenimente care sunt redate la pagina 4.

Ziua de 2 februarie este și Ziua Persoanelor Consacrate. Atenția este îndreptată în mod special spre cei care și-au dăruit viața pentru slujirea Domnului. La pagina 5 veți găsi programul desfășurării acestei zile în Dieceza de Iași.

O statistică a Acțiunii Catolice și informații despre consiliul diecezan al acesteia, care a avut loc pe 15 ianuarie la Oratoriul "Maria Bambina" din Bacău, sunt prezentate pe larg la pagina 10.

O serie de reguli practice privind citirea Bibliei se regăsesc la pagina 13 alături de articolul "Cum să citim Biblia?"

Majoritatea textelor din Sfânta Scriptură au fost transpuse și în filme; până în iunie 2004, au fost realizate mai puțin de 168 având în centru persoana lui Isus sau alte asemenea teme cu caracter religios. Articolul de la pagina 17 dorește să redea legătura pe care o are "Biblia și filmul".

Marc Carroggio, care se ocupă de relația cu presa internațională a prelaturii "Opus Dei" a dat un interviu în legătură cu filmul "Codul lui Da Vinci", o ecranizare a cărții cu același nume. Spațiul alocat interviului este de două pagini, respectiv 18-19, oferind cititorilor o mai bună înțelegere a ceea ce se numește realitate și ficțiune.

Părintele Isidor Mârț vorbește despre generozitatea copiilor din Kenya, iar această generozitate a fost observată atunci când părintele le împărțea niște simple bomboane lor, copiilor, iar aceștia, luându-le, le duceau acasă împărțindu-le cu restul familiei. Toată întâmplarea este transpusă sub forma unui articol intitulat "Generozitatea este comoară a inimii", articol aflat la pagina 20.

În afară de bine cunoscutele rubrici: "Mesajul sfinților", "Istorioară morală", "Știri" (rubrica cuprinde și programul Liturghiilor în limba română în străinătate), "Curier juridic", "Poșta redacției", "Noutăți editoriale", "Rebus", mai puteți citi: "A trecut la Domnul pr. Mihai Diac", "Liturghie pentru imigranți", "Pelerinaj în Țara Sfântă", "Vasile Gabor", "Cât bine putem face!"

Majoritatea articolelor din revistă pot fi citite și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Vă dorim lectură plăcută!

Geanina Oancă


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat