Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: O nouă revistă - "Animatorul după inima lui don Bosco"

Începând cu ziua de 31 ianuarie, presa catolică din România s-a îmbogățit cu o nouă revistă: "Animatorul după inima lui don Bosco". Editată de părinții salezieni din România, revista dorește a fi un adevărat instrument de formare pentru toți animatorii.

În paginile primului număr, părinții salezieni sugerează "idei, propuneri, atenții, tehnici... un material pentru formarea spirituală, umană și pedagogică a unui animator... și multe alte lucruri utile ca să vă descurcați cât mai bine în tot ceea ce faceți pentru tinerii și copiii care vă sunt încredințați. Fiecare număr al revistei va avea câte o contribuție în fiecare domeniu: fie al formării, fie al tehnicilor... Știm foarte bine că ceea ce găsiți aici este insuficient, dar suntem convinși că înțelegerea și bunăvoința voastră va face minuni...".

Cu ocazia apariției acestei noi reviste, păstorul Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel a adresat câteva cuvinte de îndrumare și de încurajare: "Copiii și tinerii zilelor noastre au nevoie de lideri. Ne bucurăm să îndreptăm un salut și o binecuvântare celor ce vor ști să prezinte în această publicație nouă a părinților salezieni un drum frumos și fericit pentru toți cei care-l caută pe Domnul, devenind instrumente vii ale iubirii sale. O îmbrățișare pentru toți copiii și tinerii care vor găsi astfel un ghid și un animator, nu numai în această publicație, ci și în toți cei care vor coborî din paginile ei printre oamenii timpului nostru...".

În acest prim număr, în editorialul intitulat "Animatorul, un dar", pr. Tiziano Baracco le atrage atenția animatorilor că darul pe care ei trebuie să-l ofere copiilor și tinerilor este tocmai "iubirea lui Cristos și dorința lui de a ajunge în inima tuturor". Don Sergio Bergamin prezintă identitatea animatorului, în timp ce Cornel Gabor, în materialul intitulat "Relațiile", vorbește despre calitățile animatorului. La rubrica "Dinamica de grup", poate fi citit articolul pr. Alois Farcaș, intitulat "Bucuroși împreună totul merge strună?" Andrei Munteanu îl propune ca model pe "Sfântul Ioan Bosco", iar Felix Andrei și Gabriele Visentin prezintă diverse jocuri și activități. În "Spațiul sufletului", Cătălin Dorcu prezintă aspecte legate de Spovadă și Împărtășanie, iar cateheza intitulată "Ce sau pe cine caut?" este semnată de Cornel Gabor.

Cei interesați pot procura această revistă prin comandă la:

Salezienii Don Bosco
Str. Tazlăului, nr. 9
600367-Bacău
Tel. / fax: 0234/582330
E-mail: salezieni@bacau.astral.ro

Emanuel Imbrea


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat