Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna ianuarie

Un nou număr al revistei "Lumina creștinului" pe luna ianuarie anul XVI nr. 1(181) a văzut lumina tiparului.

În perioada 12-20 decembrie PS Petru Gherghel a făcut o vizită în Italia. Preasfinția sa a participat la mai multe evenimente: Congresul Internațional pentru Pastorația celor care lucrează în Circuri și în Parcurile de Distracție, audiența la Sfântul Părinte și întâlnirea cu comunitatea de români din Roma. Despre această vizită puteți citi în paginile 3 și 10.

Pagina 4, ce are ca titlu "Cristos, unica temelie", este dedicată săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

În perioada 23 noiembrie - 1 decembrie 2004 a avut loc la Istanbul întâlnirea a 50 de episcopi creștini ai Mișcării Focolare. Despre ce s-a întâmplat acolo puteți afla doar citind articolul de la pagina 5.

În ziua de 8 decembrie 2004 a avut loc închiderea oficială a Sinodului diecezan. Un articol care vorbește despre acest eveniment de mare importanță pentru Dieceza de Iași puteți citi în paginile 6-7.

"Să ne bucurăm împreună pentru acești frați ai noștri care au fost găsiți vrednici pentru treapta diaconatului". Așa s-a exprimat PS Petru Gherghel la Liturghia în care au fost admiși la treapta diaconatului un grup de 11 studenți. Despre acest eveniment puteți citi la pagina 9.

Relicvele sfântului Ambrozie au sosit în țara noastră. La pagina 12 puteți afla mai multe despre acest eveniment, precum și câteva date biografice despre el și unele dintre citatele sale celebre.

"Și glumele sunt bune": așa se intitulează articolul de la pagina 14, în care se vorbește despre faptul că și o glumă poate schimba atitudinea unui om în ceea ce privește credința.

Articolul de la pagina 17, intitulat "Mașina guralivă", vorbește despre pericolul pe care îl reprezintă divorțurile atât pentru familie cât și pentru societate.

Recent s-a întors din Ecuador pr. Bartolomeu Blaj. Pentru trei luni de zile, părintele a întreprins o experiență pastorală în vicariatul episcopal Daule-Balzar. Părintele a binevoit să răspundă la câteva întrebări legate de activitatea sa misionară în Ecuador, în interviul care poate fi lecturat la paginile 18-19.

În afară de rubricile deja consacrate (istorioara morală; Așa răspund copiii; știrile; poșta redacției și rebusul), mai puteți citi și alte articole: "A scăzut numărul catolicilor" (pagina 8), "Primele scrieri în limba română" (pagina 11), "Impresii sinodale II" (pagina 13), "Bucurie în misiunea din Maikona" (pagina 19), "Micul Parfait" (pagina 20) și "Vaccinarea antigripală" (pagina 24).

Majoritatea articolelor din revistă se găsesc și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Vă dorim o lectură plăcută!

Marius-Claudiu Dumea


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat