Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Scrisoare din Coasta de Fildeș

Acum, când sărbătoarea Nașterii Mântuitorului este aproape, am vrea să vă oferim ultimele noutăți și bineînțeles să vă facem urările noastre.

Mai întâi am vrea să vă spunem că am urmărit cu mult interes toate sesiunile de lucru ale Sinodului diecezan, că suntem foarte plăcut impresionați de seriozitatea și profunditatea tuturor temelor dezbătute. Dorința noastră este ca această muncă de reînnoire a diecezei să continue acum prin punerea în aplicare a tuturor propunerilor făcute și aprobate de Sinod. Astfel vom putea înainta în larg siguri, împreună și în comuniune cu Isus Cristos.

Situația în Costa de Fildeș pare un pic mai calmă, chiar dacă pentru moment rebelii din guvern și parlament încă nu s-au reîntors. Continuă punerea în aplicare a acordurilor semnate, acum trebuie să voteze câteva legi.

Vizita președintelui Africii de Sud, care a venit în numele Uniunii Africane a relansat un pic situația, sperăm să fie mai bine.

Noi oricum mergem înainte cu ceea ce avem și cât se poate...

În ziua de 21 noiembrie am celebrat botezul într-un sat (Kondoukro) într-un bazin. Erau 11 catehumeni care au devenit fii ai lui Dumnezeu. Celebrarea a fost foarte participată, era ca un respiro după ultima criză...

În perioada Adventului am început și cateheze cu adulții și tinerii. Prezența este îmbucurătoare, mai ales în ceea ce-i privește pe tineri care se bucură când găsesc răspunsuri clare, sigure, scurte și la subiect la toate întrebările lor.

Am făcut, de asemenea, și o coroană cu patru lumânări, credincioșii erau foarte mirați și s-au bucurat foarte mult de explicația dată (era pentru prima dată).

Pentru sărbătoarea Crăciunului am pus o stea cometă iluminată (în exterior) și o iesle (în interior) care va fi prezentată chiar în noaptea de Crăciun la Gloria (din nou fiind pentru prima dată). Apoi până la Epifanie pot să ofere cadouri noului născut, în capelă.

Cu siguranță ne este dor de bogăția tradițiilor românești legate de aceste sărbători, dar credem că este la fel de satisfăcător să vezi cum se constituie o tradiție, să ajuți pe alții să simtă aceste sărbători specifice creștinilor.

Vă urăm din suflet ca sărăcia și simplitatea ieslei Betleemului să caracterizeze întotdeauna... pe toți credincioșii diecezei noastre de Iași. Nu este important ce avem, dar cine suntem.

Sărbători fericite!

La mulți ani!

În comuniune spirituală,
Pr. Adrian Stoica și pr. Gabriel Cimpoeșu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat