Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna decembrie

Recent, a văzut lumina tiparului revista "Lumina creștinului" pe luna decembrie, anul XV, nr. 12(180). Imaginea de pe copertă, care redă un aspect din timpul Liturghiei din timpul celei de-a doua sesiuni plenare a Sinodului diecezan, vrea să ne introducă în atmosfera acestui timp special pe care-l trăiește Dieceza de Iași.

"Isuse, prunc divin, vino și rămâi cu noi!" - așa se intitulează îndemnul pe care PS Petru Gherghel îl adresează credincioșilor din Dieceza de Iași la paginile 3-4: "Cu un nou avânt și cu un nou entuziasm dobândit în zilele Sinodului diecezan... întâmpinăm plini de încredere Nașterea Domnului - Crăciunul... Întâlnindu-l de Crăciun în peștera din Betleem, admirându-i chipul sub pomul din casele noastre sau așezat lângă altarele din bisericile noastre, vrem să ne manifestăm bucuria și să reînnoim credința că același prunc este prezent în taina altarului".

Paginile 5-6 prezintă evenimentele propriu-zise care s-au desfășurat: primele trei plenare ale Sinodului Diecezei de Iași (9,17 și 25 noiembrie).

Biserica are nevoie de misionari, iar Dieceza de Iași a răspuns acestei cerințe, trimițând în Kenya trei misionari. Despre cine este vorba puteți citi în pagina 7.

Papa Ioan Paul al II-lea a consacrat acest an sfintei Euharistii. În deplină sintonie cu acest eveniment, s-a desfășurat în Guadalahara (Mexic) Congresul Euharistic Internațional în perioada 10-17 octombrie. Despre acest eveniment ne vorbește articolul intitulat "Euharistia, lumină și viață" de la paginile 8-9.

De asemenea, în localitatea Valleta (Malta) s-a desfășurat Congresul Internațional pentru Cler, având ca temă "Preoții, formatorii sfinților noului mileniu - pe urmele sfântului apostol Paul". Despre acest eveniment puteți citi în pagina 10.

Crăciunul ar trebui să fie motiv de bucurie pentru întreaga omenire. Totuși, multe familii sunt lovite de dezbinare, de certuri, de invidie. Articolul "Paiele din ieslea lui Isus" de la pagina 14 vrea să aducă o rază de speranță și de armonie în acele familii care se confruntă cu probleme care produc suferință atât părinților, cât, mai ales, copiilor.

În afară de rubricile deja consacrate (istorioara morală, răspunsurile copiilor, știrile, poșta redacției, curierul juridic și rebusul), mai puteți citi și alte articole. Dintre acestea amintim: "Catolicii din Piatra Neamț" (pagina 11), o monografie a comunității din această localitate; "Sfântul Augustin" (pagina 12), care relatează despre evenimentele ce au avut loc la Roma cu ocazia împlinirii a 1650 de ani de la nașterea celui supranumit "doctorul harului"; "Impresii sinodale (I)" (pagina 13), care prezintă impresii ale unor participanți de la primele două sesiuni plenare ale Sinodului diecezan; "De Crăciun căutați bucuria!" (pagina 18); "Preoții fidei donum" (pagina 20).

Vă mai puteți delecta cu câteva poezii, care fac referire la sărbătoarea Crăciunului și pe care le puteți găsi la pagina 19.

Majoritatea articolelor din revistă se găsesc și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Vă dorim o lectură plăcută!

Geanina Oancă


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat