Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna noiembrie

Recent a văzut lumina tiparului revista "Lumina creștinului", nr. 11 (179). Coperta prezintă emblema Sinodului diecezan, cu îndemnul lui Isus către discipoli: "Înaintează în larg!" (Lc 5,4). Este timpul reînnoirii Bisericii locale de Iași, iar luna aceasta și la începutul lunii următoare vor avea loc sesiunile finale ale Sinodului diecezan.

Paginile 3-5 prezintă tocmai acest eveniment: convocarea adunării sinodale de către episcopul de Iași, PS Petru Gherghel, constituirea adunării sinodale, numirea moderatorilor, a membrilor colegiului relatorilor, a comisiei juridice, a secretariatului adunării sinodale și convocarea la adunarea sinodală, precum și un istoric al Sinodului început în 2001.

Pagina 6 prezintă comunicatul Conferinței Episcopale Române către toți credincioșii din România cu privire la apropiatele alegeri prezidențiale și parlamentare care se vor desfășura pe 28 noiembrie. Credincioșii sunt îndemnați să participe la vot, să-i voteze pe aceia care caută și apără binele comun.

În pagina 7 este adus un omagiu părintelui Petru Tocănel, ale cărui oseminte au fost de curând aduse acasă din Italia și reînhumate în capela Institutului Franciscan din Roman.

"Calabrezii în sărbătoare", acest articol poate fi citit la pagina 8. La Răcăciuni a avut loc sfințirea casei comunității "Don Calabria", a capelei și a centrului de zi pentru copii.

În paginile 9 și 10 se aduce un omagiu părintelui Vasile Gabor, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la trecerea sa la Domnul.

"Centenarul de la Cacica", despre acest eveniment local important se poate citi în pagina 11.

Pagina 13 continuă bilanțul ședințelor sinodului susținute până acum, enumerând alte perspective pastorale importante: activitatea caritativă a Bisericii și grija față de categoriile speciale importante; mijloacele de comunicare socială; ecumenismul, dialogul ecumenic și colaborarea între biserici; migrația și administrarea bunurilor materiale ale Bisericii.

"Stelele vor cădea de pe cer", așa se intitulează articolul prezent în pagina 17, în care suntem îndemnați "să strălucim în nevinovăție" asemenea stelelor.

La începutul lunii noiembrie Biserica își îndreaptă privirea spre credincioșii răposați. În acest sens la pagina 18 este articolul "Responsabilitate".

La 3 octombrie s-a desfășurat la Asti (Italia), Cea de-a II-a întâlnire Mondială a Tinerilor Păcii, având drept moto: "Tinere, viitorul ești tu!" Mai multe informații despre acest eveniment se poate afla citind articolul prezentat la pagina 19.

La rubrica "Mărturii. Experiențe" (pagina 20), articolul ne îndeamnă la o atenție specială față de cei răposați, pe care avem datoria să-i purtăm în rugăciune.

La pagina 24 ne se prezintă metodele de tratament ale diabetului zaharat.

În afară de rubricile deja consacrate (istorioara morală, răspunsurile copiilor, știrile, poșta redacției și rebusul), se mai pot citi și alte articole, printre care: "Privind spre Euharistie", "Am savurat apa" etc.

Vă dorim o lectură plăcută.

Majoritatea articolelor din revistă se vor găsi în curând și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Marius-Claudiu Dumea


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat