Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Revista "Ecouri răducănene" a ajuns la nr. 60

Revista "Ecouri răducănene", publicație a Parohiei Romano-Catolice Răducăneni (jud. Iași), a ajuns la cel de-al 60-lea număr, marcând astfel împlinirea a șase ani de la prima apariție pe piața mass-media, în octombrie 1998.

În cuprinsul acestei ediții, care se întinde pe parcursul a 32 de pagini, pot fi citite articole dedicate lunii noiembrie, interviuri și meditații dedicate evenimentului de la începutul lunii august, când a avut loc numirea unui nou paroh la Răducăneni, în persoana părintelui Mihai Cucuteanu, care astfel l-a înlocuit în această funcție pe fostul paroh, pr. Anton Farcaș. Mai pot fi lecturate articole despre Anul Euharistic, Rozariu și alte devoțiuni la Fecioara Maria.

Amintirea celor care au fost pietre vii la temelia credinței noastre este vie în viața credincioșilor, iar articolul "Cardinalul dr. Alexandru Todea" subliniază pe parcursul a trei pagini aspecte din viața acestui erou al credinței catolice.

Ultima parte a revistei este dedicată iubirii, cu pagini întregi care abordează acest sentiment privit din mai multe unghiuri: "Paiul și bârna", "Despre gândirea pozitivă", "Doar adevăr, bucurie și dragoste...", "Lecție de dragoste" și "Lumea din vis".

Rubricile "Poșta redacției", "Glume" și "Cursul vieții" încheie acest număr de sărbătoare.

Pe ultima copertă, membrii redacției au scris: "Toamna se numără bobocii... Printre aceștia ne numărăm și noi, revista Ecouri răducănene, care, iată, împlinim șase ani de când, periodic, intrăm în casele și sufletele dumneavoastră, nu ca să cerem, ci să dăruim... Împărțim cu voi gândurile, bucuriile, necazurile, speranțele, visele noastre. Încercăm să vă prezentăm evenimente, voind să fim și o cronică a Răducăneniului. An de an, am încercat să creștem, asemenea unui copil care, de la naștere, crește și este ajutat să crească. La fel și noi, cei care formăm acest copil numit Ecouri răducănene, am crescut și împreună cu noi a crescut și revista. Șase ani... pentru unii este vârsta la care merg pentru prima dată la școală. Noi am dat examen încă de la primul număr... nu la o școală oarecare, ci la școala vieții. Am mai rămas noi și cu restanțe, dar mereu am încercat și, sperăm, am reușit, să câștigăm fiecare examen în relația cu cititorii. Pentru că dumneavoastră, cititorii, ați fost și sunteți examinatorii noștri, profesorii noștri, corectorii noștri. Iar noi vă mulțumim, iubiții noștri cititori, colaboratori și susținători, pentru acești șase ani împreună. La mulți ani... împreună cu Ecouri răducănene!"

Acest număr de sărbătoare a fost lansat duminică, 31 octombrie.

Amintim că revista beneficiază și de un site propriu: www.ecouri-raducanene.go.ro, unde pot fi găsite mai multe detalii despre revistă, despre numerele anterioare, componența redacției și modalitățile de contact.

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat