Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bucuria de a trăi "Vara împreună" la Bijghir

A sosit vacanța! După un an lung de școală cu emoțiile și problemele inerente vieții de fiecare zi de elev, am așteptat cu multă nerăbdare desfășurarea programului "Vara împreună". În perioada 18-24 iunie, a avut loc în Parohia "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată" din Bijghir (Bacău) un timp de formare umană și creștină pentru prietenii lui Isus, copiii. Ajutați de frații Congregației Saleziene și de un grup de tineri de la Oratoriul "Don Bosco" din Bacău, în colaborare cu animatorii din Acțiunea Catolică și alți tineri din comunitatea noastră, în număr de 24, sprijiniți de părintele paroh Mihai Simon, am coordonat acest program, la care au participat aproximativ 200 de copii din Bijghir și filiala Buhoci, împărțiți în patru grupe.

Urmând cuvintele sfântului Dominic Savio, sub egida căruia s-a desfășurat întregul program de anul acesta, am învățat cât de importantă sunt Liturghia, Spovada, Împărtășania, rugăciunea, iubirea, respectul, iertarea și, asemenea acestui sfânt, ne-am propus "ca adevărații noștri prieteni să fie Isus și Maria", însușindu-ne și îndemnul: "Mai bine moartea decât păcatul".

În acest timp, am desfășurat diferite activități și întreceri sportive în aer liber, în curtea bisericii, pe terenul școlii, la pădure, unde s-a celebrat sfânta Liturghie, am cântat, ne-am jucat și ne-am simțit bine în mijlocul naturii, iar în ultima zi am făcut Calea crucii urcând dealul și oprindu-ne la cele 14 stațiuni din marginea satului.

La încheierea acestor zile deosebit de plăcute, a avut loc un frumos spectacol oferit de cele patru grupuri de copii, cu premierea celor mai activi. La acest spectacol au participat părinții copiilor, locuitorii comunei noastre, invitați de la Oratoriul "Don Bosco", cărora le-am împărtășit bucuriile pe care le-am trăit în cursul "Verii împreună". Regretăm că au trecut prea repede aceste zile minunate, dar sperăm ca și anul viitor să ne simțim la fel de bine la "Vara împreună".

Isus să ne ajute cu harul său "Să fim apostoli", așa cum ne invită Sfântul Părinte și așteaptă Biserica de la noi.

Raluca Gherghelucă


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat