Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna aprilie

Recent a văzut lumina tiparului revista "Lumina creștinului", luna aprilie, anul XV - 4(172).

Pe coperta revistei este o imagine a lui Cristos înviat, care ne introduce în atmosfera apropiatei sărbători a Paștelui.

La 25 martie, PS Petru Gherghel a semnat scrisoarea pastorală "Fața ta, Doamne, o caut!". Conținutul ei îl puteți găsi în paginile 3-5 ale revistei.

"Rugăciuni și lacrimi". Acesta este titlul cu care pr. Cornel Cadar a semnat la pagina 6 un articol referitor la atentatele de la Madrid.

După ce în perioada 14 februarie-8 martie, episcopul Petru Gherghel a efectuat o vizită în Italia și Kenya, Excelența sa a acordat un interviu pentru revista "Lumina creștinului", în care prezintă succint momentele acestei vizite, dar și alte aspecte referitoare la viața Bisericii din Africa.

La pagina 10 vă invităm să citiți o reflecție pe marginea controversatului film "The Passion of the Christ". Pagina rezervată monografiilor istorice ale comunităților catolice din Moldova în acest număr este dedicată comunității Șcheia. Este o reeditare a unui studiu al pr. Iosif Gabor.

"Virtute până la eroism" este titlul articolului de la rubrica "Mesajul sfinților". Aceste titlu caracterizează cel mai bine viața lui don Luigi Talamoni, preot italian beatificat de papa Ioan Paul al II-lea la 21 martie 2004.

Informații despre simpozionului internațional "Perspectivele evanghelizării în ziua de azi", desfășurat la Iași la începutul lunii martie se găsesc la pagina 13.

La pagina "Pentru familii", realizată de pr. Felician Tiba, acesta propune cititorului mărturia unui tânăr despre întâlnirea sa cu Dumnezeu. Articolul se intitulează "Rămâi cu noi!".

În continuare, urmează cele două pagini rezervate copiilor, paginile 15-16. Aici, cei mici pot citi continuarea povestioarei "Ouăle de Paști" și rubrica: "Așa răspund copiii despre ziua învierii".

Urmează paginile dedicate tinerilor. Astfel, la pagina 17 pr. Eugen Budău semnează articolul intitulat "Unsprezece". Părintele vorbește despre semnificația pe care a căpătat-o ziua de unsprezece în ochii multor, mai ales începând cu 11 septembrie 2001 și continuând cu 11 martie 2004.

La pagina 18 găsim informații despre cele două cursuri de formare din cadrul Acțiunii Catolice, desfășurate în luna martie la Iași și Adjudeni.

Iubitorii versurilor vor putea citi la pagina 19 mai multe poezii despre frumoasa sărbătoare a Învierii.

La pagina 20, Claudia Stan semnează articolul "Învierea și lumina din noi".

În cele trei pagini rezervate știrilor, 21-23, găsiți informații despre principalele evenimente din viața Bisericii și a diecezei, petrecute în decursul ultimei luni. Printre altele, două informații rețin atenția: programul sfântului Mir în anul 2004 și pelerinajul bustului aurit și al relicvei sfântului Anton în Dieceza de Iași, pelerinaj programat la sfârșitul lunii mai și în prima parte a lunii iunie.

În continuare, în paginile revistei mai puteți găsi cunoscutele rubrici: curier juridic, poșta redacției, noutățile editoriale. Pe ultima copertă a revistei se găsește rebusul "Cristos a înviat!" și criptografia "Misiunea lui Isus".

O parte din articolele din revistă le găsiți și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Colectivul redacției vă dorește un Paște fericit, iar Cristos înviat să vă aducă numai bucurie!

Petru Tamaș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat