Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

GREF 2003 la Faraoani

Zilele de vineri și sâmbătă (20 și 21 iunie) au fost pentru 70 de tineri (viitori animatori ai GREF-ului în propriile parohii) din 10 parohii (Faraoani, Valea Mare, Valea Seacă, Nicolae Bălcescu, Huși, Bacău...) două zile de formare în vederea GREF-ului. Activitățile s-au desfășurat în Oratoriul "Sf. Cruce" din Faraoani, avându-le ca protagoniste pe surorile "Maria Bambina" prezente în Faraoani din 1992, în România (la București) din 1990, carisma specifică fiind faptele de milostenie față de cei care au mai multă nevoie.

GREF-ul (Grup Recreativ Estival Formativ) are ca scop în mod deosebit oferirea unei vacanțe deosebite pentru copii și tineri și este o activitate specifică surorilor "Maria Bambina", ne-a spus sora Silvia, sufletul acestei activități. Iată alte câteva întrebări în continuare la care sora Silvia a răspuns cu promptitudine:

Care este tema de anul acesta?
Tema de anul acesta se numește: "Colorează viața" inspirată dintr-o poveste: "Nemo și perla albastră", care urmărește mai ales formarea la anumite valori: prietenia, entuziasmul, puterea voinței, zâmbetul și bucuria vieții. Este vorba despre un băiat nefericit care pornește în căutarea fericirii. Pe drum întâlnește anumite persoane de care este ajutat, devenind astfel prieteni. Găsind astfel fericirea, înțelege că nu o poate ține numai pentru sine și simte nevoia să o comunice și altora.

Sunt prezenți aici la Faraoani aproximativ 70 de tineri, care nu doar învață jocuri sau diverse activități, dar sunt și formați din punct de vedere spiritual; în această după-amiază s-a discutat despre parabola samariteanului milostiv! Nu este deci numai o activitate pur recreativă, dar are în vedere și educarea religioasă.
Da, povestea are două aspecte: formarea educativă de relație și formarea spirituală. Se ține cont la GREF de formarea integrală a persoanei: spirituală, afectivă, fizică. Se ia în considerație toată ființa. Aceste două zile au fost un timp de formare pentru animatori, ei urmând să se ocupe de copii. Am considerat absolut necesar să înțeleagă necesitatea spiritului de slujire, mai ales să se vrea binele acelor copii, pentru că sunt "comori de explorat" care trebuie slujite și respectate în demnitatea lor.

Ce este perla albastră?
Perla albastră este fericirea pe care o găsește fiecare în întâlnirea cu Cristos.

Au fost două zile de formare, fiind prezente, ați spus, 10 parohii; totuși se organizează GREF-ul în mai multe parohii!?
Da, într-adevăr, vor mai fi două zile de formare (27-28 iunie) la Răcăciuni, unde vor participa alte 10 parohii. Am fost nevoite să împărțim în două etape formare din cauza numărului mare de animatori.

Vă mulțumim!

* * *

Pentru informații mai amănunțite sau pentru organizarea GREF-ului și în parohiile voastre, sunați la 0234/254031 - cu sora Silvia sau trimiteți un e-mail la adresa valeamare@cnet.ro

A consemnat pr. Gabriel Bucur


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat