Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Biserica din Butea18 iunie: Ședință decanală la Butea

Miercuri, 18 iunie, s-a desfășurat la Butea, județul Iași, ședința decanală pentru două decanate: Iași și Siret. Întrunirea tuturor preoților din cele două decanate a fost găzduită de casa surorilor Congregației "Misionarele Patimii lui Isus" care activează în Butea. Ședința a fost deschisă de decanul de Iași, pr. Iosif Dorcu. Prezent a fost și decanul de Siret, pr. Alois Dămoc, chiar dacă starea sănătății sale nu este prea bună.

S-au dezbătut două teme care sunt de actualitate în viața Bisericii: Euharistia și Rozariul.

PS Petru GherghelÎn prima parte pr. Fabian Doboș, vicar la Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, a prezentat o recenzie a documentului "Ecclesia de Eucharistia", emis de Sfântul Părinte în Joia Mare a acestui an. Recenzia a fost întocmită de pr. Marius Mârț, vicar la Gioseni, jud. Bacău. În urma lecturii au fost câteva intervenții din partea unor preoți prezenți: pr. Ștefan Vacaru, pr. Pavel Chelaru și pr. Ernest Roca.

La toate aceste intervenții și întrebări a luat cuvântul Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași, care a onorat cu prezența sa această ședință decanală. Preasfinția sa a punctat câteva probleme pastorale și liturgice legate de acest valoros document.

Preotii prezentiÎn a doua parte a ședinței, pr. Cristian Gașpal, paroh la Horlești, jud. Iași, a făcut o succintă prezentare a documentului "Rosarium Virginis Mariae". A fost propusă această temă deoarece ne aflăm în plină desfășurare a anului dedicat Rozariului. După alte câteva intervenții din partea celor prezenți, Preasfințitul a intervenit pentru a insista ca toți preoții să găsească inițiative și idei pentru a promova, cât mai bine această minunată rugăciune.

Un invitat special la această întâlnire sacerdotală a fost pr. Adrian Stoica, misionar în Coasta de Fildeș. Cu emoție, dar și cu bucurie, părintele a împărtășit tuturor din satisfacțiile, dar și din greutățile pe care le întâmpină în apostolatul său.

Pr. Fabian Doboș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat