Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

13 iunie: Hram la Răchiteni

În ziua de 13 iunie, având ca patron spiritual pe sfântul Anton de Padova, comunitatea satului Răchiteni (județul Iași) sărbătorește hramul bisericii. Pe o zi toridă de vară, cu mic cu mare ne-am adunat în jurul altarului să-l proslăvim pe Dumnezeu prin sfântul Anton, mijlocitor de haruri și binecuvântări.

Alături de răchiteneni și de noul lor paroh, pr. Marian Fechetă, au participat la sfânta Liturghie oaspeți din parohiile vecine, precum și peste 20 de preoți invitați, în frunte cu păstorul diecezei PS Petru Gherghel care a făcut o surpriză plăcută comunității prin prezența sa la Răchiteni.

"Să ne rugăm pentru pace în lume și în sufletele tuturor oamenilor, iar prin mijlocirea sfântului Anton de Padova să cerem binecuvântarea lui Dumnezeu cu o ploaie bună și curată!" - acesta a fost îndemnul adresat de Preasfințitul la începutul Liturghiei.

Părintele predicator Gheorghe Cojocaru ne-a familiarizat cu imaginea spirituală a sfântului Anton: om al rugăciunii și bun predicator al cuvântului divin, iubitor al adevărului, al umilinței și al sărăciei. S-a trasat apoi portretul creștinului de azi: persoană liberă și curajoasă, având rozariul în mână și cuvântul lui Dumnezeu pe buze și în fapte, dând mărturie de prezența sa în viața de zi cu zi: în familie, la școală, la locul de muncă sau oriunde în societate.

În cadrul Liturghiei, tinerii au proclamat lecturile și au purtat darurile la altar: ostii, pâine, vin, legume - rod al muncii noastre, o icoană a sfântului Anton, precum și un coș cu flori.

Sub arșița soarelui, credincioșii s-au rugat, au cântat și i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile și recoltele trimise până acum, în acest an. Într-o comunitate atât de frumoasă, cu oameni simpli și generoși, nu ai cum să nu trăiești bucuria prezenței lui Cristos în tot ceea ce faci și vei simți cum sfântul Anton de Padova veghează și-i ocrotește pe răchiteneni de veacuri istorice.

Anca Lucaci


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat