Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

coperta16 iunie: Un nou număr al revistei "Isus, prietenul copiilor"

A apărut revista trimestrială pentru copii a Diecezei Romano-Catolice de Iași "Isus, prietenul copiilor", anul XIII, nr. 2 (46), cu o grafică deosebită și imagini sugestive și viu colorate. Acest număr surprinde într-un mod special câteva dintre gândurile pline de speranță și de bucurie ale PS Petru Gherghel față de copiii Bisericii locale și modul în care Rozariul trebuie recitat.

Imaginea de pe prima copertă ce surprinde câțiva copii cu rozariul la gât și gândul Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea de pe copertă ("Vă îndemn să perseverați în această frumoasă practică printr-o angajare reînnoită în acest An al Rozariului. Cei mai măricei ar putea să încerce, măcar uneori, să recite o decadă întreagă din Rozariu sau chiar tot Rozariul") oferă deja orientarea revistei din această lună. Prin intermediul rugăciunii Rozariului fiecare copil are posibilitatea de a păstra legătura cu mama cerească și astfel de a fi mereu senini.

"Vă îndemn să rămâneți mereu cu sufletul curat, cu inimi generoase și cu însuflețire legați de Isus, prietenul vostru, pe care-l găsiți atunci când citiți revista voastră, când participați la orele de religie și când vă apropiați de Biserică și de altarul său... În familii, la școală, în societate și în Biserică, fiți voi aceia care umpleți inima tuturor de bucurie și speranță". Acest mod de a fi îl cere PS Petru de la fiecare copil în parte, la pagina trei.

De la pagina patru la pagina șase găsim noțiuni despre cum trebuie să fie recitat Rozariul, enunțarea tuturor misterelor, împreună cu câteva imagini. La paginile șapte și opt este o poveste interesantă intitulată Bernadeta și misterul de la grotă. La paginile 10 și 11 rubrica "Să cunoaștem" ne prezintă imagini și date despre bazilica "Sfântul Petru". Biserica este casa noastră este articolul de la pagina ministrantului. Nu lipsesc paginile cu jocuri, rebusuri, glume și răspunsuri la scrisori.

Romeo Neculai


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat