Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

10-12 iunie: Întâlnire a reprezentanților mass-media catolice la Cluj

Având titlul "Cristos, comunicatorul perfect", în perioada 10-12 iunie, a avut loc la Cluj (Centrul de spiritualizare iezuit "Manresa"), Cea de a IV-a Întâlnire Națională a Operatorilor din Mass-media Catolice. Au participat peste 30 de reprezentanți ai tuturor diecezelor (mai puțin Dieceza Romano-Catolică de Oradea, Eparhia de Lugoj și Eparhia de Baia Mare), precum și reprezentanți ai instituțiilor: Societatea lui Isus, Ordinul Fraților Minori Conventuali, Fiicele Sfântului Paul. Prezenți au fost: pr. Cazimir Budău, din partea CER, sr. Homa Ildikó, secretara Conferinței Superioarelor Majore din România și fr. Gheorghe Fodor, secretarul Conferinței Superiorilor Majori din România. Din Dieceza de Iași au participat pr. Iosif Dorcu și pr. Cornel Cadar. Liturghia de deschidere a fost oficiată de PS Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, care a participat și la o parte din lucrările întâlnirii.

Evenimentul a fost organizat în comun de Arhidieceza Romano-Catolică de Alba-Iulia și de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Participanții (lucrători în birourile de presă, în presa scrisă, în audio-vizual sau în internet) s-au cunoscut, s-au rugat, au făcut un schimb de experiență, și-au exprimat așteptările, au discutat o serie de probleme legate de situația și dificultățile utilizării mijloacelor de comunicare în masă, s-au întrunit pe limbi...

Marți, 10 iunie, pr. Tiziano Baracco, salezian, a prezentat conferința "Cristos, comunicatorul perfect" iar miercuri, 11 iunie, d-na Márta Bodó a prezentat instrucțiunea pastorală Communio et progressio a Comisiei Pontificale pentru Comunicații Sociale.

S-a ales Comisia Naționale pentru Comunicații Sociale, Cristina Grigore fiind aleasă ca secretar; s-au ales reprezentanți pentru birourile de presă, presa scrisă, internet și audio-vizual.

Cele mai importante decizii țin de: existența unui unic sit oficial al Conferinței Episcopale Române cu versiuni în limbile: română, maghiară, germană și engleză etc.; actualizarea și completarea catalogului mass-media catolice prezente în România; organizarea pe internet a unui flux intern de știri; crearea unui site pentru familii pe un domeniu deja existent (profamilia.ro);

Întrunirea s-a bucurat și de un mesaj trimis special de către arhiepiscopul John P. Foley, președintele Consiliului Pontifical pentru Comunicații Sociale.

Întrunirea s-a încheiat printr-un mesaj care va fi înaintat Conferinței Episcopale Române; roadele ei vor fi comunicate și Consiliului Pontifical pentru Comunicații Sociale. Următoarea întâlnire va fi probabil în primăvara anului viitor.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat