Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sarbatoarea copiilor7 iunie: Sărbătoarea copiilor la Roman

"Dăruind vei dobândi!" - acesta a fost motoul sub care s-au întrunit peste 1.000 de copii din 25 de parohii sâmbătă, 7 iunie, la Roman. Însoțiți de animatori (140), de călugări și călugărițe, copii mai mici sau mai mari au umplut curtea bisericii încă de dimineață. Copiii au participat mai întâi la Liturghia prezidată de pr. Cornel Cadar, asistent spiritual al AC.

La omilie, părintele asistent i-a încurajat pe copii, arătând ce pot dări pentru a deveni cei mai bogați oameni: timp pentru Liturghie, pentru rugăciune (în deosebi Rozariul), pentru a participa la sacramente, pentru cateheze..., asemenea copilului din evanghelie care a pus la dispoziție cinci pâini și doi pești cu care Domnul a făcut minunea. Prezent a fost părintele decan Dumitru Farcaș, care i-a salutat pe copii și pe toți cei prezenți. De asemenea, au concelebrat numeroși preoți care i-au însoțit pe cei mici. La finalul Liturghiei s-a dat citire și mesajului Preasfințitului Petru Gherghel. După-amiază a urmat programul cultural: cântece, jocuri, voie bună. La o parte din program a ajuns și PS Aurel Percă, episcop auxiliar, care le-a vorbit copiilor și le-a transmis gândul cel bun...

* * *

Sarbatoarea copiilorSâmbătă, 7 iunie, a fost pentru comunitatea din Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus" o zi de sărbătoare deoarece a găzduit pe cei mai mici membrii ai Acțiunii Catolice.

În cadrul proiectului anual al ACC, Sărbătoarea Copiilor e un punct de referință, pentru că entuziasmează membrii săi în a-și exprima credință și în a se implica în mod activ în viața Bisericii.

ACC propune trăirea unei experiențe asociative și educative prin care aceștia descoperă, îndrumați de animatori, valorile Bisericii prin ascultarea cuvântului și prin slujirea caritativă.

Sărbătoarea copiilor a fost un motiv de bucurie, deoarece a reunit pentru a doua oară, 923 de copii, din 25 de parohii din Dieceza de Iași.

Copiii, împreună cu animatorii, au avut posibilitatea să aprofundeze tema întâlnirii "Dăruind vei dobândi!" prin participarea la sfânta Liturghie și prin programul artistic prezentat de fiecare grup.

* * *

Dragi copii,

BucurieVă felicit pentru participarea la Sărbătoarea voastră care avut loc pe data de 7 iunie 2003, la Roman, în Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus".

Sper ca rodul dăruirii celor cinci pâini și doi pești să devină hrană și pentru prietenii voștri din parohii. Fiecare din noi e un dar mai întâi pentru el și apoi pentru ceilalți!

Toate întâlnirile noastre sunt schimburi de daruri și ne dau ocazia de a ne cunoaște, de a lega noi prietenii și de ale consolida pe cele mai vechi. Un prieten e un dar prin mine, nu doar pentru mine, ci și pentru ceilalți prin mine.

Isus este prietenul tău, dar prin tine e prietenul tuturor copiilor cu care te întâlnești.

Așadar, nu uitați: "Dăruind vei dobândi bucuria de a fi prietenii lui Isus!"

Duceți mesajul întâlnirii mai departe și... să răsune peste tot:

Vă doresc o copilărie fericită!
Hei copilărie, ACC e bucurie!

Claudia Budău


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat