Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Londra - Canning Town & South Croydon: Vizita Preasfințitului Petru Sescu în comunitățile catolice românești

Duminică, 12 mai 2024, comunitățile catolice românești din Canning Town & South Croydon din Londra au fost în sărbătoare. Preasfințitul Petru Sescu a vizitat aceste comunități românești păstorite de pr. Tarciziu Erdeș. Credincioșii catolici români au trăit nespusa bucurie de a-l întâlni pe Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, care împreună cu părintele Nicu Butacu s-a aflat pentru câteva zile în vizită pastorală în comunitățile catolice românești din Londra. Credincioșii entuziasmați de prezența Sfințiilor Lor i-au întâmpinat cu aplauze, dar și cu tradiționala "pâine și sare", în semn de dragoste, prețuire și respect.

În cadrul Sfintei Liturghii din Canning Town de la ora 9:00 Preasfințitul Petru Sescu a conferit celor 12 tineri plinătatea Duhului Sfânt. Prin frumoasele cuvinte adresate în cadrul predicii, Preasfințitul Petru Sescu a scos în evidență valoarea și esența sacramentului Sfântului Mir care constă în a-l primi în viața noastră pe Duhul Sfânt cu minunatele sale daruri, obținând astfel puterea deplină de a mărturisi, răspândi și apăra credința creștină. Copiii au fost copleșiți de bucurie când Preasfințitul i-a asociat cu cei 12 apostoli ai lui Isus zicând: "Iată ce frumoasă coincidență, astăzi, voi, 12 copii vrednici, să-l primiți pe Duhul Sfânt, sunteți ca cei 12 apostoli a lui Isus".

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Petru Sescu împreună cu pr. Nicu Butacu au avut deosebita plăcere să petreacă câteva momente cu enoriașii prezenți în sala parohială, unde a fost servită mâncare tradițională.

Iată câteva pasaje din cuvântul de mulțumire al comunității adresat la finalul Liturghiei: "Suntem onorați de prezența Sfințiilor Voastre în mijlocul nostru și vă mărturisim că ne simțim binecuvântați să luăm parte la această celebrare solemnă. Dorim să ne exprimăm profunda recunoștință și aleasa mulțumire pentru promptitudinea cu care ați acceptat invitația părintelui Tarciziu Erdeș, căruia îi mulțumim pentru toată grija păstorească asumată, dar și pentru responsabilitatea cu care își îndeplinește misiunea pastorală în Londra."

Urarea de final a fost adresată direct tinerilor miruiți: "Dragi mărturisitori ai credinței creștine, întreaga comunitatea se roagă să folosiți pe deplin minunatele daruri primite de la Duhul Sfânt pentru a deveni vestitori fideli ai evangheliei și apărători neînfricați ai Bisericii lui Cristos. Fie ca Duhul Sfânt să vă facă purtători de lumină și speranță."

Întreaga comunitate a trăit momente memorabile și cu siguranță fiecare creștin va păstra cu drag în suflet amintirea acestei zile deosebite.

În cadrul Sfintei Liturghii din South Croydon de la ora 18:00 românii catolici din Sudul Londrei au trăit momente pline de bucurie și entuziasm întâlnindu-l și rugându-se împreună cu Preasfințitul Petru Sescu. În cadrul predicii, episcopul Petru i-a încurajat pe credincioșii prezenți la celebrare să aibă încredere mereu în cuvintele și promisiunile Mântuitorului, să rămână mereu uniți și niciodată să nu se descurajeze.

"O comunitate plină de viață și entuziasm" - aceasta a fost concluzia pe care Preasfințitul Petru Sescu a subliniat-o la finalul Sfintei Liturghii.

Ziua s-a încheiat cu tradiționalele preparate românești pregătite de oamenii cu suflet mare din comunitate.

Toți românii au trăit momente pline de har și-i mulțumim bunului Dumnezeu pentru păstorii sufletești pe care ni-i trimite.

Episcopul Petru Sescu a dorit cu această ocazie să le mulțumească tuturor celor care i-au fost alături părintelui Tarciziu Erdeș în renovarea bisericii din Hainault - Londra. La finalul Sfintelor Liturghii s-au acordat 12 diplome de recunoștință împreună cu câte o cruce specială acelor persoane care au dăruit din timpul și priceperea lor pentru realizarea acestui frumos proiect.

Gina Cochior & Anca Elena Fânaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

- 12 mai: Londra - Canning Town: Vizita Preasfințitului Petru Sescu și administrarea Mirului

- 12 mai: Londra - South Croydon: Vizita Preasfințitului Petru Sescu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat