Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pordenone (Italia): Sărbătoarea hramului comunității românilor catolici

Duminică, 12 mai 2024, comunitatea română din Pordenone s-a reunit în jurul altarului pentru a celebra cu multă bucurie și emoție hramul comunității - Sfântul Iosif Muncitorul.

La Liturghia solemnă a hramului, celebrată la ora 11.00, au participat cinci preoți români și mai mulți credincioși.

Părintele Isidor Iacovici, coordonator național pentru pastorația românilor catolici de rit latin în Italia și responsabil pentru preoții români latini din diaspora, a venit în mijlocul nostru de la Roma și a prezidat Sfânta Liturghie. Ne-a încântat cu vocea sa și cu frumoasele cuvinte din cadrul celebrării.

Părintele Andrei-Cornel Gherghel a ținut cuvântul de învățătură, îndemnându-ne să plecăm acasă schimbați și atinși de trei cuvinte care au caracterizat viața Sfântului Iosif: muncă, umilință și curaj. Credincioșii au fost pătrunși de predica părintelui atât de profundă și totuși atât de ușor de înțeles.

Părintele Laurențiu Manolache a vorbit la sfârșitul Liturghiei și ne-a invitat la un concert care va avea loc pe data de 15 iunie 2024 la Pordenone, iar părintele Claudiu Vacaru a avut bunăvoința să îi spovedească pe credincioșii care au dorit.

Cântările au fost animate de corul restructurat al comunității care a dat culoare și frumusețe sărbătorii. Punctul culminant al cântecelor a fost interpretarea rugăciunii Tatăl nostru, o melodie cunoscută de marea majoritatea a celor prezenți în Biserică.

După Sfânta Liturghie, părintele paroh Daniel Bordea i-a invitat pe toți cei înscriși la o agapă frățească, la subsolul bisericii, unde voluntarii comunității române plini de generozitate și implicare au pregătit cu multă dăruire masa de hram, bucate alese, voie bună, cântece și dans.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu care ne este mereu alături și ne-a oferit posibilitatea să ne rugăm așa intens la Sfânta Liturghie cu toți credincioșii români care își desfășoară activitatea în afara României.

Pr. Daniel Bordea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Pordenone (Italia): Sărbătoarea hramului comunității românilor catolici




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat