Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

© Vatican Media
De la 2 la 13 septembrie

Logourile și motourile călătoriei papei în sud-estul asiatic și în Oceania

Au fost publicate în ziua de 8 mai 2024 de Sala de Presă a Sfântului Scaun logourile și motourile călătoriei pe care Papa Francisc - primind invitația respectivilor șefi de stat și a autorităților ecleziastice - o va face în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore de luni, 2 septembrie, până vineri, 13 septembrie 2024.

Îndeosebi - așa cum a fost anunțat la 12 aprilie de directorul Sălii de Presă, Matteo Bruni - pontiful va merge la Jakarta de la 3 la 6 septembrie; la Port Moresby și la Vanimo de la 6 la 9 septembrie; la Dili de la 9 la 11 septembrie și la Singapore de la 11 la 13 septembrie.

Indonezia

Cu privire la vizita în Indonezia, logoul oficial prezintă ca element principal imaginea lui Francisc care binecuvântează în fața emblemei "Garuda" aurită - acvila sacră, reprodusă în manieră de a aminti și țesătura tradițională "batik" - având în interior harta țării: un arhipelag caracterizat de o mare varietate de grupuri etnice și sociale, limbi, culturi și credințe.

În logo este propus motoul vizitei papale: Faith, Fraternity, Compassion.

Papua Noua Guinee

Logoul vizitei în Papua Noua Guinee este caracterizat de trei elemente: crucea, în centru, este reprezentată cu culorile care amintesc răsăriturile și apusurile din țară.

Pe cruce este desenată "pasărea paradisului", element simbolic din Papua Noua Guinee. Și, la stânga brațului vertical al crucii, este motoul călătoriei apostolice: Pray.

Timorul de Est

Logoul vizitei în Timorul de Est prezintă în centru imaginea lui Francisc care binecuvântează. În spatele său este globul pământesc, din care reiese în prim-plan tocmai profilul geografic al țării.

Sus, în formă de arc, motoul vizitei: Que a vossa fé seja a vossa cultura. Este un îndemn și o încurajare de a trăi credința în armonie cu cultura, conform tradițiilor poporului timorez.

Singapore

În sfârșit, în logoul vizitei papei în Singapore este reprezentată o cruce stilizată, care se inspiră din steaua care i-a condus pe magi, din Euharistie și din cele 5 stele de pe steagul țării.

La stânga și la dreapta crucii este motoul vizitei papale: Unity, Hope.

Cuvântul Unity exprimă comuniunea și armonia între credincioși, în Biserică și în contextul societății și al relațiilor familiale. Și Hope sugerează că această călătorie apostolică va fi un far de speranță pentru creștinii din regiune, în special pentru cei care sunt discriminați și persecutați.

(După L'Osservatore Romano, 8 mai 2024)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat